2010. október 8., péntek

Michael Crichton - Idővonal

Tudom, hogy ismétlem magam, de újra csak azt kell mondjam: ez a könyv egyszerűen letehetetlen!
Sci-fi kedvelőknek kötelező, de szerintem az is élvezni fogja a sodró lendületű sztorit, aki csak a jó kalandos történeteket kedveli.
A regény történelmi háttere eléggé korhűnek mondható - ugyanis két idősíkon játszódik a történet: a jelen Amerikájában (ez a kisebb rész) és a XV. századi Franciaországban.
A főszereplők tudósok, akik a kvantumtechnika segítségével megtalálják a módot, átlépni másik korokba (szándékosan nem írtam időutazást - aki elolvassa, majd rájön, miért)
A regényben 37 óra történéseiben követhetjük nyomon a szereplőket, akik remek fizikai erőnléttel, frappáns fegyverhasználattal és szuper hely- és szokásismerettel rendelkeznek, s a szerencse is sokszor játszik a kezükre. A középkori világ azonban - az óangol és a középfrancia nyelv ismeretén kívül is felettébb próbára teszi az idővándorainkat.
Sokszor elszakadnak egymástól, hogy aztán ismét megleljék egymást, némelyikük az új környezetben is jól beilleszkedve érvényesülni látszik...
Az egész történet versenyfutás az idővel - de itt is a régi jól bevált sablon érvénysül: az emberség és a barátság Crichtonnál is elnyeri méltó jutalmát.

Csak azt tudom mondani: én imádtam, és mindenkinek melegen ajánlom elolvasásra.

Ha úgy döntöttél, érdekel, itt alul a képre kattintva letölthető word .doc formában.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése